Lees verder
De winnaars van de Plastics Recycling Awards Europe 2023 zijn vorige week bekendgemaakt op de Plastics Recycling Show Europe in Amsterdam. De zeven categoriewinnaars zijn voorbeelden voor de vooruitgang in het circulaire gebruik van kunststoffen in de producten van vandaag, evenals de recyclinginnovatie en -technologie die deze vooruitgang mogelijk maken. Het zijn:
Redactie / Amsterdam
  • Automotive, Electrical & Electronic Product: Electrolux 700 GreenZone MaxiSpace koelvriescombinatie van Electrolux en Coolrec.
  • Bouw en constructie Product: Ridgidrain van Polypipe Civils & Green Urbanisation
  • Huishouden & Vrije tijd Product: Gardena Eco Line van Husqvarna Group
  • Kunststofverpakking Product: Container voor meststoffen gemaakt van gerecycleerde kunststoffen door PreZero Polymers GmbH, Kunststoff Recycling Grünstadt & Compo GmbH
  • Producttechnologie-innovatie: Avient Color Prediction Service door Avient Corporation
  • Innovatie van recyclingmachines: Tweetraps proces voor energie-efficiëntere kunststofrecycling door ENGEL Austria GmbH

De winnaar van de Plastics Recycling Ambassadeur is dit jaar Manfred Hackl, CEO van de EREMA Groep, door de jury omschreven als het gezicht van de technologieleider van de branche.

De winnaars ontvangen een trofee, met een 3D-geprinte basis van 100% gerecyclede ABS-kunststof autodashboards en de veelkleurige bovenkant die met een laser is gesneden uit samengeperste HDPE-doppen voor strandschoonmaak.

De Plastics Recycling Awards Europe worden gezamenlijk georganiseerd door Plastics Recyclers Europe en Crain Communications, de organisatoren van PRSE. FIMIC SRL en EREMA Engineering Recycling Maschinen GmbH zijn platina sponsors van de 2023 Awards.

Beeld: Plastics Recyclers Europe