Lees verder
De Estse producent van circulaire bouwmaterialen Greenful Group kiest voor Nederland als thuismarkt en uitvalsbasis voor wereldwijde activiteiten, meldt de regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost NL.
Redactie / Apeldoorn

Dit besluit is genomen met de hulp van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) en Oost NL dat op zoek is naar een geschikte locatie in het oosten van het land.

Greenful maakt bouwmaterialen van gerecycled textiel- en kunststofafval. Het bedrijf wil de komende vijf jaar, met steun van de Nederlandse overheid, twee fabrieken in Nederland vestigen. Daar zullen meer dan 250.000 m3 bouwpanelen en andere producten worden geproduceerd voor gebruik in huizen en gebouwen, vloeren, meubilair en andere toepassingen.

Ook zal Greenful in Nederland meer dan 100.000 ton textielafval recyclen, waaronder oude Nederlandse legeruniformen. Het gaat om afval dat anders zou worden verbrand of gestort. Hierdoor kan Nederland aan de EU-richtlijnen voor textielrecycling voldoen.

Greenful wil haar netwerk tegen het jaar 2029 uitbreiden tot 10 fabrieken in heel Europa. Nederland wordt de basis voor deze groei.

Kijk voor meer informatie op de website van Oost NL.

Beeld: Greenful