Lees verder
Het Ministerie van Landbouw van de VS (USDA) wil $500 miljoen investeren in de Inflation Reduction Act van president Biden, om de beschikbaarheid van binnenlandse biobrandstoffen te vergroten en Amerikanen meer schone brandstofopties aan de pomp te geven.
Redactie / Washington D.C.

“Door de beschikbaarheid van biobrandstoffen van eigen bodem uit te breiden, versterken we onze energieonafhankelijkheid, creëren we nieuwe marktkansen en inkomstenstromen voor Amerikaanse producenten, en brengen we goedbetaalde banen en andere economische voordelen naar plattelands- en landbouwgemeenschappen”, zei Minister van Landbouw Tom Vilsack.

Omschakeling

De subsidies dekken tot 75% of $5 miljoen per project om faciliteiten te helpen om te schakelen naar brandstoffen met een zogeheten hogere blend. Dat betekent dat fossiele benzine en diesel worden gemengd met een hoger aandeel (bio-)ethanolgehalte uit landbouwgewassen; nu is dat 10% voor benzine en 5% in diesel. De omschakeling vereist aanpassing en vervanging van bijvoorbeeld brandstofpompen, dispensers, opslagtanks en leidingen. Er zijn subsidies voor onder meer transport- en distributiefaciliteiten, waaronder terminals, depots en tankstations, detailhandelszaken die ook brandstof verkopen, en transport-, vracht-, spoor- en scheepsvlootfaciliteiten. $4,5 Miljoen wordt gereserveerd voor faciliteiten voor huisbrandolie.

In december 2022 stelde het USDA al 50 miljoen dollar beschikbaar om het gebruik en de beschikbaarheid van biobrandstoffen uit te breiden via het Higher Blends Infrastructure Incentive Program (HBIIP). Subsidies voor de eerste 59 projecten zijn inmiddels toegekend. Het bedrag wordt nu vertienvoudigd.

Vorige week stelde het Amerikaanse milieu-agentschap EPA (Environmental Protection Agency) de hoogste productiedoelstellingen voor biobrandstoffen ooit in de VS vast, met een groei van 64% in de productie van cellulose-biobrandstof tegen 2025 en groeipercentages van circa 20% in de komende twee jaar in andere categoriën, waaronder geavanceerde biobrandstoffen en diesel op basis van biomassa. De regering van de VS ziet biobrandstoffen als onmisbaar in het streven naar energieonafhankelijkheid, klimaatmitigatie en het ondersteunen van landbouwgemeenschappen.

Beeld: Jason.H/Shutterstock