Lees verder
Het PROMIS-project in Vlaanderen wil polyurethaan (PU) duurzamer maken door een nieuwe biogebaseerde waardeketen te ontwikkelen voor de productie van isocyanaten voor PU op basis van hernieuwbare grondstoffen en door de circulariteit van het proces te verbeteren, waardoor PU wordt gerecycleerd en de overeenkomstige isocyanaten opnieuw worden gebruikt.
Redactie / Antwerpen

Het doel van dit project is om een sterk consortium te hebben dat de gehele PU-waardeketen bestrijkt. Daarnaast zou het waardevol zijn om een bedrijf te hebben met expertise in PU-recycling om de PU-kringloop te sluiten. Als dit project slaagt, zal de verkregen informatie leiden tot de productie van biogebaseerde multi-reactieve isocyanaten en hernieuwbare PU-waardeketens in Vlaanderen en daarbuiten.

Het huidige PROMIS-consortium bestaat uit een wereldwijde producent van PU-isolatiematerialen en een wereldwijde producent van PU-lijmen, -dichtingsmiddelen en -schuimen. Om het consortium te vervolledigen, is de Vlaamse speerpuntcluster voor chemie en kunststoffen Catalisti op zoek naar industriële partners met expertise in het produceren van isocyanaten en expertise in het recycleren van PU.

De uiterste datum voor inzendingen is 8 december. Zie de website van Catalisti voor meer informatie.

Beeld: Gabor Tinz/Shutterstock