Lees verder
Magnum ijs, iconische mode-ontwerper Iris Van Herpen en model Cindy Bruna toonden de allereerste haute couture veganistische jurk aan de wereld tijdens de Paris Fashion Week begin juli.
Redactie / Parijs

De jurk markeert de eerste stappen van Magnum in de circulaire biobased mode en promoot tegelijkertijd het veganistische (zuivelvrije) assortiment van de ijsfabrikant. De jurk is ontworpen en gemaakt met behulp van een ingewikkeld 3D ontwerp, waarin duurzame materialen zijn verwerkt die de iconische smeltende chocolade van het merk combineren in de luxueuze vloeiende ontwerpen van Iris. Het is ook de eerste haute couture jurk ter wereld die is gemaakt van cacaoboonschillen, die zijn verwerkt tot een volledig organisch biopolymeer materiaal.

De jurk is voorzien van ingewikkelde details, waaronder plantachtige lichaamsversieringen die met koper zijn bekleed, gedrapeerd en verstrengeld met ge-upcyclede en geplisseerde organza, terwijl andere 3D-elementen zijn geprint met behulp van innovatieve SLS-technologie (Selective Laser Sintering).

Magnum ijs wil haar lange termijn betrokkenheid bij mode versterken door de aankondiging van een voorgenomen samenwerking met de Universiteit van Leeds (UK). Het merk is van plan een onderzoeksproject te laten uitvoeren met het Leeds Institute of Textiles and Colour (LITAC) van de School of Design. Dat moet kijken hoe Magnum ijs toegankelijke, duurzame mode tot leven kan brengen door gebruik te maken van bijproducten van zijn kerningrediënten.

Beeld: Magnum/YouTube