Lees verder
Het Kennisinstituut Duurzame Verpakkingen (KIDV) heeft de factsheets over biobased en biodegradeerbare verpakkingen geactualiseerd. Beide documenten zijn een update van de factsheet ‘Biologisch afbreekbare plastic verpakkingen’ uit 2018 en zijn opgesteld in samenwerking met CE Delft.
Redactie / Den Haag

Aanleidingen voor de update zijn een recente publicatie van de Europese Commissie, over biogebaseerde en biologisch afbreekbare kunststoffen én het feit dat sinds 10 januari theezakjes en koffiepads in Nederland bij het groente-, fruit- en tuinafval mogen. Ons land behoort daarmee tot de koplopers in Europa. Brancheorganisatie Koffie & Thee Nederland werkte de afgelopen jaren samen met bedrijven uit de sector, de rijksoverheid en de Vereniging Afvalbedrijven aan deze maatregel.

Omdat plastic een veelgebruikt verpakkingsmateriaal is, gaat het ook bij biologisch afbreekbare verpakkingen vaak over kunststofverpakkingen (bijvoorbeeld van PLA en zetmeelplastics). Maar biologisch afbreekbare verpakkingen kunnen ook van papier, karton of hout zijn.

Kijk voor meer informatie en de factsheets op de website van het KIDV

Beeld: deryabinka/Shutterstock