Lees verder
Kunststoffen (plastics) komen in veel producten voor maar zijn nog weinig circulair. Daarom werkt de provincie Zuid-Holland vanuit de strategie Circulair Zuid-Holland onder meer aan het verduurzamen van de kunststofketen.
Redactie / Den Haag

Dat gebeurt o.a. via twee P>Act Challenges:

  • Minder plastic in tuinbouw – zoekt oplossingen voor minder gebruik van plastic verpakkingen in de tuinbouw. Gekeken wordt bijvoorbeeld naar producten en systemen zoals retourlogistiek, eventuele alternatieve verpakkingsproducten of innovaties die veel verpakkingen kunnen vervangen.
  • Circular Plastic Challenge Industrie – zoekt vernieuwende oplossingen, plannen, samenwerkingen en ideeën die een volledig circulaire kunststofketen dichterbij kunnen brengen. Zowel praktisch als theoretisch, technisch als economisch.

De provincie Zuid-Holland selecteert voor beide challenges drie winnaars. Zij kunnen een bijdrage van maximaal € 50.000 (excl. BTW) winnen om het ingediende voorstel uit te voeren. Winnaars worden bovendien ondersteund vanuit het uitgebreide netwerk van de provincie.

P>Act (Van Pact naar Act) brengt ketens van bedrijven, overheden, innovators/startups en kennisinstellingen samen in actie brengt rondom de ambitieuze doelstellingen van de nationale Transitie Agenda Kunststoffen. Ondernemers die een goed idee hebben om het gebruik van fossiele grondstoffen voor kunststoffen terug te dringen, kunnen zich bij P>Act aanmelden voor strategische ondersteuning, een relevant netwerke en financiële middelen om de business case rond te krijgen.

Kijk voor meer informatie op de onderstaande websites.

Beeld: Pasuwan/Shutterstock