Lees verder
Tony's Chocolonely heeft zich aangesloten bij het GoodShipping Program en gaat daarmee vanaf begin 2018 haar chocolade CO2-neutraal naar de Verenigde Staten verschepen.  
Redactie Amsterdam

Het GoodShipping Program verzekerd dat de vervuilende op olie gebaseerde brandstof die wordt gebruikt voor transport over zee, wordt vervangen voor duurzame mariene biobrandstoffen. De verwachting is dat door de CO2-uitstoot door de scheepvaart met zo’n 50% tot 250% in 2050 zal toenemen. Aangezien de internationale scheepvaartindustrie niet betrokken is bij het Klimaatakkoord van Parijs, moet de industrie zelf maatregelen nemen. Het GoodShipping Program wil daar op deze manier een bijdrage aan leveren.

‘We hebben voor onszelf de ambitie gezet om in 2018 een CO2-neutrale ‘bean-to-bar’ supply chain te hebben. We hebben deze ambitie nog verder uitgebreid naar dat we in 2020 compleet klimaat positief willen zijn. Dat houdt in dat we meer CO2 uit de atmosfeer halen, dan dat we zelf uitstoten. Dit ondanks dat het voor veel bedrijven moeilijk of zelfs onmogelijk lijkt om CO2-uitstoot door transport over de oceanen terug te dringen, of te vermijden. Wij zijn dan ook erg trots dat wij onze chocoladerepen CO2-neutraal naar de VS kunnen verschepen’, aldus een woordvoerder van Tony’s Chocolonely.