Lees verder
Het post-corona tijdperk maakt een definitief einde aan de kantoortuin. Thuiswerken blijft actueel en daarvan profiteert de markt voor tiny houses.
Redactie / Amsterdam

Daar zijn de initiatiefnemers van het Platform Tiny Houses en Tuinstudio’s in Amsterdam van overtuigd. Als er één ding wat corona heeft geleerd, is het namelijk wel dat een werkplek om ongestoord en geconcentreerd te kunnen werken van groot belang is. Veel thuiswerkers zijn dan ook op zoek naar alternatieve werk- en woonplekken: kleine huisjes, gebouwd van natuurlijke materialen, maar comfortabel en met moderne voorzieningen.

Het Platform Tiny Houses geniet dan ook een toenemende belangstelling, met nu al meer dan 200 bezoekers per dag en een groot aantal concrete opdrachten. Ze worden in een kort tijdsbestek van 6 weken tot 3 maanden gerealiseerd. Ontwerpers en architecten die een hun tiny house daadwerkelijk (op basis van royalties) in productie willen laten nemen, kunnen hun (schets)ontwerp aanmelden. Deadline voor de inzending is 31 maart 2021.

Beeld: Finland Studio van architect Misak Terzibasiyan/Platform Tiny Houses