Lees verder
Tijdens de Dutch Design Week 2019 staat van 19 t/m 27 oktober The Growing Pavilion als iconisch 100% biobased bouwwerk centraal op het Ketelhuisplein in Eindhoven. Hiermee zetten Company New Heroes en Dutch Design Foundation samen met partners als Biobased Delta, CoEBBE, Provincie Noord-Brabant, Fiction Factory, Primum en Krown-Design, het biobased en circulair bouwen op de kaart.
Redactie / Eindhoven

“Met The Growing Pavilion tonen we de mogelijkheden én de enorme schoonheid van biobased en circulair bouwen”, vertelt ontwerper Pascal Leboucq van Company New Heroes. Bij elk materiaal, zoals de mycelium wanden en lisdodde vloerplaten, wordt de natuurlijke grondstof zo letterlijk mogelijk getoond. Op die manier krijgt het paviljoen een unieke, organische textuur, kleur en beleving. “Wij promoten deze schoonheid als kracht. Een nieuwe esthetiek die biobased materialen een eigen, wonderschone identiteit geven”, aldus de ontwerper.

Het paviljoen laat zien wat de nabije toekomst op het gebied van biobased bouwen gaat brengen. “Hierbij stellen we ons kwetsbaar op”, vult Lucas De Man aan. “Ons ideale paviljoen herbergt veel nieuwe biobased materialen. Alleen is er meer nodig dan goede materialen om grootschalige toepassingen mogelijk te maken; upscaling van de productie; passende regelgeving; innovatieve ontwerpers en bewuste consumenten.” The Growing Pavilion agendeert deze problematiek omdat het essentiële zaken zijn om de gewenste omslag naar een biobased en circulaire economie te realiseren.”

Lees het volledige artikel op Agro&Chemie