Lees verder
Half september gaat de eerste subsidieregeling van het Programma EFRO Noord-Nederland 2021-2027 (EFRO-NNL) van start: de Tender Valorisatie 2022, meldt PNO Consultants.
Redactie / Groningen

De focus in EFRO-NNL ligt op het versterken van het ondernemers- en innovatieklimaat in Friesland, Groningen en Drenthe. De subsidie is in principe dan ook bedoeld voor Noord-Nederlandse mkb’s. Andere partijen van binnen en buiten de regio kunnen ook een aanvraag indienen, mits de effecten van het project ten gunste komen van Noord-Nederland.

De Tender Valorisatie 2022 loopt van half september tot en met eind november 2022 en is bestemd voor het ontwikkelen, testen en demonstreren van een vernieuwd prototype product, dienst of proces. Samenwerking met andere ondernemingen, innovatiehubs of kennisinstellingen is belangrijk; het gaat erom beschikbare kennis en kunde te delen en toe te passen in de praktijk (‘kennisvalorisatie’).

Het subsidiepercentage ligt tussen de 25% en 45%. Per project wordt minimaal €50.000 en maximaal €600.000 subsidie verstrekt. In totaal is de komende jaren € 108 miljoen beschikbaar voor EFRO-NNL, afkomstig uit Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe.

Kijk voor meer informatie op de website van PNO Consultants.

Beeld: Jirsak/Shutterstock