Lees verder
Teijin Frontier heeft een PLA-variant ontwikkeld die sneller biologisch afbreekbaar is in oceanen, rivieren en de grond en zo helpt microplastics in het milieu te reduceren. Dat is mogelijk dankzij een nieuwe biologische degradatieversneller aan het biopolymeer toe te voegen.
Redactie / Japan

De toevoeging zorgt voor een snellere hydrolyse van PLA dan bij conventionele PLA-producten mogelijk is, zonder afbreuk te doen aan de sterkte, vormbaarheid of andere praktische eigenschappen van het biobased kunststof. De afbraakperiode – tussen zes maanden en twee jaar – kan worden aangepast aan de levensduur van specifieke producten, zoals landbouw- en visserijproducten. Het nieuwe PLA-hars kan op dezelfde manier worden verwerkt en gevormd als conventionele versies voor de productie van harsen, films, spuitgiet- en extrusieproducten, textiel en niet-geweven stoffen.

Teijin Frontier is het vezel- en productverwerkingsbedrijf van de Teijin Groep. Met zijn zogeheten THINK ECO® milieu-initiatief streeft het bedrijf naar de ontwikkeling van groenere materialen en producten voor toepassing in diverse industriële sectoren.

De commerciële uitrol van producten op basis van de nieuwe PLA-hars start in 2023. Teijin verwacht hiermee binnen twee jaar een omzet te bereiken van enkele honderden miljoenen japanse yen.

Zie de website van Teijin Frontier voor meer informatie.

Beeld: Sansoen Saengsakaorat/Shutterstock