Lees verder
Rotra voert per 2022 als eerste expediteur in Nederland en België het keurmerk Klimaatneutraal Gecertificeerd, na een succesvolle certificeringsaudit afgenomen door onafhankelijk auditor Preferred by Nature.
Redactie / Oude Meer

Dit betekent dat Rotra voldoet aan de strikte criteria voor een klimaatneutrale organisatie volgens het certificeringsprogramma van internationaal adviesbureau voor duurzaamheid Climate Neutral Group (CNG).

De volledige CO2-uitstoot van alle vestigingen in de Benelux is in kaart gebracht, zowel de directe als indirecte emissies binnen het eigen domein. Op basis van deze footprint is een reductieplan ontwikkeld om de uitstoot in 2030 te halveren en volledig emissievrij te zijn in 2050.

De restuitstoot wordt volledig gecompenseerd door te investeren in een VSC Nederlands biogas project: Methaanvergisting en energieopwekking in Nederland. Daarbij wordt mest van melkkoeien omgezet in elektriciteit, wat CO2 en methaanreductie oplevert en zo bijdraagt aan CO2-reductie, circulaire landbouw en de oplossing van het stikstofprobleem.

Rotra verzorgt met meerdere vestigingen in Nederland en Belgie wereldwijde zee- en luchtvrachtzendingen voor klanten en partners.

Kijk voor meer informatie op de website van Rotra.

Beeld: WorldStockStudio/Shutterstock