Lees verder
Innovatieve MKB'ers op het gebied van biobased economy, kunnen voortaan een beroep doen op deels kosteloze, professionele support. Via het Interreg NWE project BioBase4SME kunnen bedrijven aanspraak maken op praktische en financiële ondersteuning bij het doorontwikkelen van een biobased innovatie naar een commerciële innovatie. Bijvoorbeeld een LCA, marktonderzoek, applicatie testen, opschaling en advies over sociale acceptatie.
Breda

Namens Nederland is REWIN bij het project betrokken. Volgens Roel Koevoets, business developer Biobased Economy bij REWIN, is deze support zeer belangrijk voor het MKB. ‘De fase van laboratorium naar concept of proof is vaak lastig. Men weet bijvoorbeeld vaak in een laboratorium nog niet of het uiteindelijke product commercieel haalbaar is. Daardoor is de stap naar investeerders voor veel MKB’ers nog te ver. Wij willen deze zogenaamde ‘valley of death’ helpen overbruggen.’

Support

Bedrijven die deelnemen aan het project krijgen toegang tot een internationaal netwerk van potentiële partners, klanten en dienstverleners. De support is met name gericht op het bewerkstelligen van industriële proof of concept en een realistisch business plan. Via het BioBase4SME netwerk kunnen MKB’ers deelnemen aan workshops over specifieke onderwerken, bijvoorbeeld biopolymeren en feedstock analyse. Daarnaast worden er innovatieve bootcamps en trainingen op het gebied van marktonderzoek en juridische kaders gehouden. Ook kunnen MKB’ers aanspraak maken op innovatiecoupons tot maximaal €100.000,-. Deze kunnen worden ingezet voor financiering van technologische ondersteuning.