Lees verder
Bij de hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Zwolle maakten 110 studenten van verschillende opleidingen deze week kennis met biobased bouwen, tijdens de expertsessie Natuurlijk Circulair.
Redactie

De bijeenkomst was georganiseerd door ArtEZ IN_architecture Zwolle, DAAD Architecten en het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (N.I.C.E.), ter gelegenheid van de Week van de Circulaire Economie.

Tijdens de expertsessie werd het biobased bouwen van verschillende kanten belicht. Zo besprak Peter Kuindersma (TNO) de rol van biobased bouwen in een circulaire economie. Andries van Eckeveld (Innovita) ging in op duurzame houten gevelbekleding. Jean Frantzen (DGMR) belichtte de samenhang tussen circulariteit, biobased materiaal en gezondheid. En Abe van der Woude (Warmteplan) vertelde over damp-open bouwen en biobased isolatiemateriaal.

Volgens Eric de Leeuw, hoofd ArtEZ Bachelor/AD Interieurarchitectuur Zwolle is biobased circulair bouwen geen doel op zich, maar een vanzelfsprekendheid. Het past binnen de ambitie van de Rijksoverheid om Nederland in 2050 volledig circulair te maken, zowel door het hergebruiken van materiaal (technische kringloop), als door gebruik te maken van materiaal dat weer onderdeel van een biologische kringloop wordt.