Lees verder
Het is de hoogste tijd dat circulair en biobased bouwen de norm wordt. Dat betekent stoppen met pilots en proefprojecten op dit gebied. Er is al lang aangetoond dat het kan. De urgentie is te groot om te blijven hangen in experimenten. De bal ligt nu bij opdrachtgevers voor woningbouwprojecten, zoals gemeenten, woningcorporaties en provincies.
Redactie / 's-Hertogenbosch

Dat schrijven lector Willem Böttger van het Centre of Expertise Biobased Economy en de Brabantse gedeputeerde Annemarie Spierings in een opiniestuk in het Brabants Dagblad. Opdrachtgevers spelen volgens hen een sleutelrol in de doorbraak van circulaire en biobased oplossingen. Zij moeten bouwbedrijven het vertrouwen en de (creatieve) ruimte geven om oplossingen te realiseren die niet alleen tot de laagste kosten bij de oplevering leiden, maar in de totale levensloop van een gebouw.

“Circulair en biobased bouwen kan en moet de standaard zijn voor de bouwopgave en niet slechts een probeersel. Als we niet nu op grote schaal circulair gaan bouwen, missen we de kans van een generatie’, aldus Böttger en Spierings.

Het volledige artikel is nog te lezen op de website van de Provincie Noord-Brabant.

Beeld: sculpies/Shutterstock