Lees verder
Bellen in een kantoortuin kan een uitdaging zijn, zowel voor de beller als voor degenen die daaromheen hun werk proberen te doen. Dan biedt een belmeubel met geluidsdemping uitkomst. Zeker als dat meubel volledig biobased en circulair is én helpt tegen fijnstof.
Redactie / Zoetermeer

Zo presenteerden de Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) en Fungalogic circulaire belcellen gemaakt van myceliumcomposieten van tomatenreststromen. Deze materialen worden gecombineerd met levend groen, voor een gezond binnenklimaat. Uit recent onderzoek van TNO blijk dat levende systemen met planten binnen gebouwen effectief fijnstof verwijderen.

Fungalogic is een startup uit Den Haag die biobased bouwmaterialen ontwikkelt uit agrarische reststromen. SIGN werkt in het programma Circulaire Tuinbouw aan circulaire toepassingen voor vezels en perssap uit de glastuinbouw. De vezels dienen als grondstof voor papier, bouwmateriaal of textiel; in het perssap zitten nutriënten, mineralen en reinigingsmiddelen.

Tijdens de Dutch Food Week, op woensdagavond 9 oktober, organiseren SIGN en het Bio Treat Center in Venlo een symposium over verbindingen tussen de tuinbouw en de bouwsector.