Lees verder
Reststromen bieden enorme kansen voor de biobased economie. Maar hoe zien die kansen eruit? Hoe zijn ze verzilveren? En hoe werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen hieraan samen? Daarover gaan drie themaweken die Greenport West-Holland dit najaar organiseert voor het project Bioboost.
Redactie / Rotterdam

De eerste is ‘De week van tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen’ van 2 tot 6 september. Zo is er op 3 september een excursie naar het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBO) in Rotterdam. Op 5 september ’s ochtends wordt het mini-symposium ‘Tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen’ gehouden in BlueCity in Rotterdam, een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt. Daarnaast besteedt de Greenport deze week online veel aandacht aan tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen.

Later dit jaar organiseert de Greenport West-Holland ook ‘De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek’ (7-11 oktober). Ook tijdens wordt er een excursie en een minisymposium georganiseerd. Deze week valt samen met Dutch Food Week, waarvan Greenport West-Holland mede-initiatiefnemer is.

Van 8 t/m 13 december is ‘De week van tuinbouwreststromen en papier en textiel’, met eveneens een excursie en een minisymposium. Meer informatie en het programma volgen.