Lees verder
Photanol BV en RENOLIT SE gaan samenwerken aan de ontwikkeling van hoogwaardige duurzame polymeren, geproduceerd uit CO2.
Redactie / Amsterdam

Daarbij wordt gebruik gemaakt van een op cyanobacteriën gebaseerd conversieproces, dat is ontwikkeld door Photanol. Het gebruikt licht en CO2 als grondstof om monomeren (bouwstenen voor polymeren) te maken door middel van fotosynthese. Bij dit proces komt alleen zuurstof vrij. RENOLIT is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige polymeren voor o.a. films en sheets.

“We zijn verheugd om een ervaren partner aan onze zijde te hebben voor de ontwikkeling van circulaire polymeren die een enorme wereldwijde impact zullen hebben”, zegt Veronique de Bruijn, CEO van Photanol. Thomas Sampers, bestuurslid en algemeen directeur van RENOLIT reageert: “Deze samenwerking levert een lange reeks voordelen op voor onze klanten en patiënten in de gezondheidszorg. Zoals en betere kwaliteit van de met deze polymeren gemaakte medische apparatuur, ten gevolge van de zeer hogere zuiverheid van de polymeren en een stabiele bevoorradingsketen.”

Behalve voor Healthcare gaat Photanol ook monomeren ontwikkelen en produceren voor andere markten van de RENOLIT groep, die onder meer actief is in de automotive, maritieme, bouw- en verpakkingsindustrie.

Beeld: Photanol