Lees verder
Smurfit Kappa Roermond Papier heeft de Pulp & Paper International (PPI) Environmental Leadership Award van het Jaar gewonnen.
Redactie / Roermond

De PPI Award is een wereldwijde prijs die staat voor leiderschap, innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en strategisch beleid binnen de pulp- en papierindustrie. De prijs werd voor de tiende keer uitgereikt, tijdens een bijeenkomst in Wenen van het vakblad Fastmarkets RISI.

Gesloten kringlopen

Smurfit Kappa Roermond Papier produceert jaarlijks van ruim 1 miljoen balen oud papier weer 630.000 ton nieuw papier. Dit recycled papier is de basis voor verpakkingen van golfkarton. Daarbij wordt uitgegaan van gesloten kringlopen en 100% hernieuwbare, duurzame primaire grondstoffen. In het Flash Steam Project wordt stoom uit het productieproces opgevangen en hergebruikt, wat veel energie bespaart. Organische bijproducten van de fabricage worden gebruikt als biobrandstof. Voor andere reststromen uit het aangeleverde papier worden alternatieve toepassingen gezocht. Zo worden terpentijn en tallolie tijdens het productieproces voor zuiver papier verwijderd en als grondstoffen geleverd aan partners in de chemische, medische en farmaceutische industrie.

Andere kandidaten voor de PPI Award 2019 waren Resolute Forest Products, Domtar Windsor Mill en twee andere onderdelen van de Smurfit Kappa Group: Smurfit Kappa Corrugated Plants Atlacomulco, Guanajuato en Guadalajara en Smurfit Kappa Nettingsdorf.

De Smurfit Kappa Groep is wereldleider in ontwerp, productie en levering van op papier gebaseerde verpakkingen met een omzet van ruim 8,6 miljard euro. In totaal zijn er zo’n 46.000 werknemers verspreid over circa 350 vestigingen in 35 landen in Europa en Amerika.