Lees verder
Hoe kunnen we de kunststof verpakkingsketen beter sluiten, zowel qua grondstoffen, als economisch? Deze vraag staat centraal tijdens een verdiepingsbijeenkomst rond dit thema, die op 23 november wordt georganiseerd door het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).
Redactie / Den Haag

De circulaire economie van kunststof staat volop in de belangstelling. Dat bleek in de afgelopen periode ook uit mediaberichtgeving naar aanleiding van een notitie van het CPB over knelpunten in de kunststofketen. Het KIDV startte in 2016 een omvangrijk onderzoek naar de mogelijkheden om de kunststof verpakkingsketen verder te sluiten, zowel qua grondstoffen, als economisch. De uitkomsten van dit onderzoek maken voor alle partijen in de keten duidelijk welke bijdragen zij kunnen leveren aan het verder sluiten van de kunststof verpakkingsketen. Tijdens deze bijeenkomst worden de onderzoeksuitkomsten toegelicht en presenteren de onderzoekers de inzichten uit de verschillende deelonderzoeken.

Tijdens de middag is het voor de deelnemers mogelijk om verschillende colleges over dit onderwerp te volgen. Zo geeft Vincent Balk van de KIVD een college over hoe vijf andere Europese landen de inzameling en recycling van kunststof verpakkingsafval hebben geregeld. Daarnaast presenteert Cees Midden van de TU Eindhoven tijdens zijn college, de resultaten van het consumenten onderzoek rond inzameling.

Voor meer informatie en aanmelden, zie onze agenda.