Lees verder
De biobased economie zorgt voor veel nieuwe vragen. In plaats van enorme stromen van homogene grondstoffen, zijn de nieuwe grondstoffen (vaak) verspreidt en verschillend. Daarom organiseren REWIN en Proefboerderij de Rusthoeve, de workshop 'The Collaboration Plan(t)'. Want de oplossing kan gevonden worden in samenwerking.
Redactie / Colijnsplaat

Voor de bijeenkomst zijn sprekers uitgenodigd om te vertellen over voorbeelden van biomassa, die zeer geschikt zijn voor de transitie naar de biobased economie. Aan bod komen: Sorghum (Walter de Milliano, Hoeve Dierkensteen), hennep (Daan Kuiper, Crop Eye) en miscanthus. Deze planten moeten worden gefractioneerd. Dit is waar (op kleine schaal) bioraffinage komt kijken. Marieke Bruins, van de WUR, zal vertellen over de verschillende technologieën en ontwikkelingen op dit gebied.

Mathijs van Campenhout (REWIN) zal uitleg geven over verschillende manieren van financiering van business cases waar meerdere partijen bij betrokken zijn. Cor van Oers legt uit welke rol de Biobased Innovations Garden kan spelen.

Tijdens de afsluitende borrel is er volop gelegenheid om te netwerken. De bijeenkomst richt zich op MKB’ers die zich bezighouden met bioraffinage en complexe waardeketens.

Bekijk de agenda voor het complete programma of om u aan te melden voor de bijeenkomst.