Lees verder
Ondernemers die sleuteltechnologieën in de bio-economie hebben ontwikkeld en zoeken naar financiering, zijn op dinsdagmiddag 8 oktober van harte welkom op de Nederlands ambassade in België.
Redactie / Brussel

Daar brengt de Landbouwraad Brussel bedrijven uit de Benelux samen die actief zijn in de bio-economie, private en publieke financiers en EU & Benelux beleidsmakers. Het landbouwradennetwerk ondersteunt ondernemers onder meer bij het vinden van marktinformatie op maat, het verkrijgen van informatie over lokale wet- en regelgeving, het oplossen van handelsbelemmeringen en het opstarten van agrarische projecten en ketenbeheer.

De bijeenkomst met het thema ‘Financiering van de Bioeconomie: van knelpunt tot doorbraak’ wordt geopend door eurocommissaris Phil Hogan. Hans van Klink (DSD bv/Chembeet) en Roger Blokland (TNO/Biorizon) spreken vervolgens over hun ervaringen bij het zoeken naar financiering. Paulina Brzezicka van de Europese Investeringsbank (EIB) gaat in op een onderzoeksrapport waarin de toegang tot financiering in Europa centraal staat. Ook is er een presentatie van het Circular Bioeconomy Investment Platform en licht Eleni Zika het BBI JU Synergy Label toe.

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos, maar aanmelden is verplicht. Zie de agenda voor meer informatie over de bijeenkomst en de inschrijfmogelijkheden.