Lees verder
Met het Bio-Aromatic Conceptual Factory project (BAroC) heeft Biorizon spin-off Relement de eerste stappen gezet naar commerciële productie van bio-aromaten MPA en HMA, die onder meer kunnen worden toegepast in coatings en smeermiddelen.
Redactie / Bergen op Zoom

In het BAroC-project wordt de synthese van MPA en HMA uit biogebaseerde furfural in detail bestudeerd. Dit moet Relement in staat stellen om de productie van deze functionele bio-aromaten te optimaliseren en verdere investeringen aan te trekken voor een volgende stap die is gepland vanaf 2025: de bouw van een eerste commerciële functionele bio-aromatenfabriek. De fabriek zal naar verwachting bijdragen aan grote energie- en CO2-besparingen, een grondstoffentransitie en een economische waarde die de biobased chemie in Nederland krachtig zal versterken.

Het conceptuele ontwerp wordt gemaakt in een consortium met Biorizon mede-initiatiefnemer TNO, Circular Biobased Delta en Catalok. Het project wordt gefinancierd door de Topsector Energie van het Ministerie van Economische Zaken.

Meer informatie is te vinden op de website van Biorizon.

Beeld: Fotogrin/Shutterstock