Lees verder
Relement BV heeft haar eerste kapitaalinvestering opgehaald uit het TTT Smart Industries Fund dat wordt beheerd door Innovation Industries, een toonaangevend deep-tech Venture Capital fonds.
Redactie / Bergen op Zoom

Relement BV is een spin-off van TNO. Het bedrijf is gepositioneerd als producent van bio-aromatische ingrediënten voor coatings en materialen, waarvoor nu nog geen hernieuwbaar alternatief bestaat.

“Innovation Industries staat bekend om het investeren in kennisintensieve en deeptech bedrijven. Relement is zo’n type bedrijf en verwelkomt visionaire investeerders die de grote kansen begrijpen die de chemiemarkt te bieden heeft”, zegt Roger Blokland, CEO van Relement.

De investering stelt Relement in staat om partners te contracteren voor het opschalen van monsterproductie voor klanten en het versterken van technologische ontwikkeling; een belangrijke mijlpaal in de realisatie van een duurzamere chemische industrie.

“Relement heeft bewezen dat het mogelijk is om niet-eetbare biomassa te gebruiken in plaats van een fossiele grondstof en tegelijkertijd een product te maken met een superieure kwaliteit en duurzaamheid. We hopen dat onze investering andere investeerders aanmoedigt om Relement te steunen en zich aan te sluiten bij deze ronde,” zegt Harm de Vries, partner bij het TTT Smart Industries fonds.

Beeld: Franck Boston/Shutterstock