Lees verder
De PvdA in Limburg wil een nieuwe Brightlands Campus, gericht op logistiek. De Campus zou in Venlo moeten komen, waar nu al de Campus Greenport Venlo is gevestigd.
Redactie / Venlo

De wens van de Limburgse PvdA staan in het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2019, meldt Dagblad De Limburger.

De Brightlands Campussen werken samen om kennis, innovatie en economische ontwikkeling te versnellen in een aantal speerpuntsectoren: de Campus Greenport Venlo op het gebied van food, de Chemelot Campus in Sittard/Geleen op het gebied van chemie en materialen, de Maastricht Health Campus op het gebied van gezondheid en de Smart Services Campus in Heerlen op het gebied van ICT. Logistiek zou daar volgende de PvdA goed op aansluiten.

De PvdA schetst het schrikbeeld van een toekomst waarin de provincie volstroomt met grote magazijnen waarin alleen drones en robots aan het werk zijn. Door samen te werken in een fysieke campus kunnen bedrijven, kennisinstellingen en overheid kennis opdoen, zelf nieuwe technologieën ontwikkelen en personeel opleiden om die techniek aan te sturen.