Lees verder
Het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Limburg kan rekenen op een fikse financiële impuls bestaande uit een mix van instrumenten. De Provincie Limburg breidt allereerst het MKB-Leningenfonds met 5 miljoen uit tot in totaal 25 miljoen. Chemelot Ventures, een fonds voor risicokapitaal ontvangt van de Provincie 5 miljoen voor de stimulering van agro/food-innovaties op de Brightlands Campus Greenport Venlo.
Redactie / Venlo

Daarnaast wordt nog eens 5 miljoen euro vrij gemaakt, bestemd om de kennis van wetenschappers op de Brightlands Maastricht Health Campus om te zetten naar commercieel haalbare producten.

MKB-Leningenfonds

Het MKB-Leningenfonds richt zich op het ‘brede’ MKB. Zowel bedrijven met activiteiten binnen als buiten de topsectoren kunnen voor een lening uit dit fonds in aanmerking komen. De leningen zijn bedoeld voor het verrichten van investeringen in materiële vaste activa en voor het uitbreiden van werkkapitaal. Op basis van het succesvolle verloop van het fonds is voorgesteld om € 5 miljoen in te zetten voor de uitbreiding.

Uitbreiding Chemelot Ventures voor Brightlands Campus Greenport Venlo

Door positieve economische ontwikkelingen neemt de dynamiek op de Brightlands Campus Greenport Venlo toe. Doordat bedrijven zelf weer geld hebben om te innoveren en te groeien, is er ook weer behoefte aan mede-investeerders. Om ook voor het MKB op deze campus risicokapitaal ter beschikking te hebben, wil de Provincie Limburg participeren in de uitbreiding van Chemelot Ventures met een agro/food fonds. In dit fonds zullen ook Rabobank Venlo en NV LIOF investeren. Daarnaast ontvangt het agro/food fonds cofinanciering van de Rijksoverheid uit de ‘Seedcapital regeling’, ter grootte van € 6 miljoen. Daarmee wordt de omvang van dit fonds 17 miljoen euro.