Lees verder
Materialenfabrikant Covestro en biotechnologiebedrijf Genomatica hebben hun krachten gebundeld voor onderzoek naar en ontwikkeling van hoogwaardige materialen op basis van hernieuwbare grondstoffen.
Redactie / Leverkusen

Met de samenwerking streven beide partners naar vermindering van het gebruik van fossiele bronnen, zoals aardolie. Ze vormen tegenwoordig nog steeds de meest voorkomende koolstof- en grondstoffenbronnen van de chemische en kunststofindustrie. Het gebruik van koolstof uit fabrieken zou in plaats daarvan de CO2-uitstoot helpen verminderen en de koolstofkring sluiten in een andere richting van een circulaire economie.

In deze langetermijn-samenwerking gaan teams van beide bedrijven gezamenlijk werken aan commercieel gerichte innovaties die het gebruik van fossiele bronnen terugdringen. Genomatica zet zijn expertise in bij de ontwikkeling van bioprocessen op industriële schaal voor de productie van veelgebruikte chemicaliën. Covestro levert een sterke knowhow aan op het gebied van chemische procestechnologie en applicatieontwikkeling.

Broodnodige verandering

‘De markt toont toenemende belangstelling voor producten op basis van hernieuwbare grondstoffen’, zegt Klaus Schäfer, Chief Technology Officer van het in Duitsland gevestigde Covestro. ‘Het steeds beter kunnen afleiden van belangrijke materialen uit biomassa is essentieel om onze industrie minder afhankelijk te maken van fossiele grondstoffen, maar ook van marktfluctuaties.’

Christophe Schilling, CEO van de in de VS gevestigde Genomatica, voegt hieraan toe: ‘We zien ernaar uit Covestro te ondersteunen bij de verduurzaming en bieden onze expertise aan bij het benutten van de kracht van biotechnologie om de broodnodige verandering in vele segmenten van de chemische industrie te bewerkstelligen.’