Lees verder
Plastic wikkelfolie wordt bij logistieke bedrijven volop gebruikt om lading op pallets stevig vast te zetten voor opslag en transport. Dat leidt echter tot miljarden meters verpakkingsafval. DSV Global Transport and Logistics uit Moerdijk (Nederland) daagt mkb'ers uit om een betere, circulaire oplossing te bedenken.
Redactie / Moerdijk

De challende is vandaag (13 februari) opengesteld via de innovation & businessbooster SynchUp! Naar het model van BioVoice in de circulaire biobased economie, brengt SynchUp! innovatieve mkb’ers en start-ups in de circulaire techwereld in contact met grote bedrijven. Zij kunnen hiermee een innovatiecontract verdienen; de sleutel tot concrete samenwerking met het grootbedrijf en een uitgebreid systeem aan financiering en ondersteuning. Voor de ontwikkeling van een pilot is een voucher van € 10.000 beschikbaar.

Geïnteresseerde mkb’ers en start-ups, maar ook zzp’ers en wetenschappers alle benodigde informatie vinden en hun pitch indienen vóór 31 maart, op de SynchUp! website.

SynchUp! is een initiatief van REWIN West-Brabant, dat samenwerkt met BOM, Havenbedrijf Moerdijk, Gemeente Breda, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, PNO Consultants, Provincie Noord-Brabant en Regio West-Brabant (O&O Fonds). Kijk voor meer informatie op de website.

Beeld: Mangkorn Danggura/Shutterstock