Lees verder
De drie Belgische landsdelen Vlaanderen, Brussel en Wallonië gaan meer samenwerken in gezamenlijke innovatieprojecten voor de groene chemie en kunststoffen. Bedrijven die in interregionale projecten willen samenwerken, kunnen nu hun voorstellen indienen.
Redactie / Edegem

Eind september ondertekenden Catalisti, het Vlaamse speerpuntcluster voor chemie en kunststoffen, Greenwin, het Waalse innovatiecluster voor duurzame technologieën en de drie regionale besturen hiertoe een uniek Memorandum of Understanding. Als onderdeel van deze overeenkomst lanceren de drie regio’s nu een oproep voor gezamenlijke innovatieprojecten tussen ten minste twee bedrijven uit twee verschillende regio’s. Deze oproep heeft betrekking op verschillende financieringsprogramma’s voor innovatieprojecten voor bedrijven die worden gefinancierd door VLAIO, Innoviris en DG06.

Er zijn drie soorten projecten mogelijk:

  1. Samenwerking tussen individuele bedrijven in ten minste twee van de drie regio’s;
  2. Samenwerking tussen een regionaal clusterproject van Catalisti met, als aanvullende partner(s), een of meer individuele bedrijven uit een andere regio;
  3. Samenwerking tussen een regionaal clusterproject van Greenwin met, als aanvullende partner, een of meer individuele bedrijven uit een andere regio.

Alle drie soorten projecten worden ondersteund door Catalisti en Greenwin. Deadlines voor de indiening zijn 28 januari 2019 (oproep 1) en 29 april 2019 (oproep 2). De locatie van de coördinator, het type partnerschap en de financieringsgraad bepalen onder meer het type programma dat moet worden aangevraagd. Neem contact op met uw clusters om u te helpen bij het bepalen van het beste type financiering.

De officiële richtlijnen en applicatiesjablonen zijn te vinden op de VLAIO-website.