Lees verder
Ook burgers in Arnhem overwegen met de hulp van milieuactivist Johan van Vollenbroek (MOB) naar de rechter te stappen om de opening van een biomassacentrale tegen te gaan.
Redactie / Arnhem

Dat meldt dagblad De Gelderlander. Exploitant Veolia wil de centrale op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem op 1 oktober in gebruik nemen. De provincie Gelderland heeft hiervoor alle benodigde vergunningen verstrekt, maar actiegroep Nieuw Arnhems Peil keren zich tegen de plannen omdat deze zouden leiden tot houtkap en een CO2-uitstoot die tot drie maal hoger zou liggen dan die van een fossiele aardgascentrale.

Burgers onder druk

Deze week maakten ook actiegroepen in Amsterdam bekend dezelfde route te willen bewandelen in hun protesten tegen de plaatselijke biomassacentrale van Nuon in Diemen. De actiegroep van Vollenbroek bereidt momenteel procedures voor om de ombouw van de Amercentrale van RWE van steenkool naar biomassa tegen te gaan.

Nieuw is dat de Arnhemse actiegroep burgers en bedrijfsleven onder druk gaat zetten, om ze te laten overstappen op een energieleverancier die geen gebruik maakt van houtgestookte biomassa. Ook komt er een e-mailcampagne richting boeren en banken.