Lees verder
Met een recordinvestering van 5,6 miljard euro in R&D in 2020, maar liefst 422 toegekende octrooien en meer dan 11.000 mensen die in R&D actief zijn, is de chemie-, kunststoffen- en life sciences-sector innovatiekampioen in België. Om deze innovatiegerichte mentaliteit te eren en baanbrekende technologieën en producten in de kijker te zetten, lanceert essenscia de vijfde editie van de Innovation Award.
Redactie / Brussel

De essenscia Innovation Award is de belangrijkste prijs voor industriële innovatie in België. Met deze prijs zet essenscia toonaangevende innovatieprojecten in de kijker en moedigt het Belgische bedrijven en organisaties aan om nog meer te innoveren en hun intellectuele eigendommen te beschermen.

De essenscia Innovation Award is een unieke kans voor alle deelnemers om zichtbaarheid te verwerven binnen het brede innovatienetwerk van essenscia, zowel op academisch als op industrieel niveau. Zowel de genomineerden als de winnaar zullen kunnen rekenen op een uitgebreide media-aandacht. Artikelen over hun innovatieprojecten zullen worden gepubliceerd in speciale edities van de essenscia Innovation Award edities in toonaangevende media. Bovendien zal een video worden gemaakt om de deelnemende projecten onder de aandacht te brengen tijdens de essenscia Innovation Award ceremonie, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid en de Belgische premier Alexander De Croo.

De deelnemende start-ups en KMO’s kunnen rekenen op de steun van de essenscia Patent Cell om een strategie uit te stippelen om hun intellectuele eigendom te beschermen. De winnaar wordt beloond met een prijs van €30.000.

Inschrijvingen kunnen nog tot woensdag 15 juni worden ingediend. De prijsuitreiking vindt plaats op 18 oktober 2022 in The Square, Brussel.

Beeld: H_Ko/Shutterstock