Lees verder
Plastic afval is in cafetaria een bekend probleem. Zo komen de bekende witplastic snackbakjes voor eenmalig gebruik nogal eens naast de prullenbak terecht. Daarvoor is nu een alternatief: biobased 100% composteerbare snackbakjes. Ze zijn deze week (7 januari) bekroond met de Horecava Innovation Award 2019.
Redactie / Amsterdam

De Waddinxveense verpakkingsfabrikant Natureko won de presitigieuze prijs met zijn ruime assortiment suikerriet snackbakjes in de categorie Concepts, Interior & Design.

Volgens de jury van de Horecava Innovation Award is de impact, als vervanger van miljoenen witplastic frietbakjes, groot. De snackbakjes zijn 100% composteerbaar, en daarmee geschikt voor de agf-afvalstroom. Waar ze ook terechtkomen, ze zullen volledig afbreken.

De jury ziet dit als ‘een geweldige stap voorwaarts in het snacksegment’. Ook het mooie design en de ambachtelijke uitstraling worden geprezen. De biobased bakjes zijn steviger dan de gebruikelijke plastic bakjes en houden de snacks ook langer warm. Het ruwe oppervlak geeft bovendien goede grip. Het formaat is afgestemd op gebruik in de cafetaria en past in vrijwel iedere bakwand-dispenser.