Lees verder
De Vlaams-Nederlandse Deltaregio (VND) heeft vele troeven om een toonaangevende regio te zijn binnen het waterstoflandschap. Dat is een van de conclusies van het pas verschenen rapport over het waterstoflandschop binnen de Deltaregio, gemaakt door WaterstofNet in opdracht van de VND.
Redactie / Terneuzen

De studie geeft inzicht in de uitdagingen en de toekomstmogelijkheden in de Deltaregio. De aanwezigheid en densiteit van havens, de aanwezige pijpleiding-infrastructuur, het logistieke netwerk, de aanwezigheid van off shore windenergie en belangrijke technologiespelers bieden de regio unieke kansen.

De Europese Unie stimuleert het gebruik van duurzame energievormen, waaronder waterstof, als één van de mogelijke manieren om het doel van klimaatneutraliteit in 2050 te bereiken. Het huidige energiesysteem is namelijk goed voor 75% van de totale broeikasgassen die in de EU worden uitgestoten.

Het complete onderzoeksrapport is te downloaden van de website van de VND.

Beeld: VND

VND conferentie 2022

Op 16 november organiseert de VND in samenwerking met North Sea Port een conferentie in het Scheldetheater in Terneuzen. De conferentie staat in het teken van de ontwikkelingen op de TEN-T Zuid-Corridor, zoals de nieuwe zeesluis in Terneuzen en de werkzaamheden aan de Seine-Schelde verbinding.