Lees verder
Recycling Technologies heeft een overeenkomst getekend met Brightlands Chemelot Campus voor de installatie van de eerste Europese kunststofchemische recyclingmachine van het bedrijf, de RT7000.
Redactie / Geleen

De RT7000 is een schaalbare gepatenteerde technologie die laagwaardig plastic afval recycleert tot een grondstof voor nieuwe plasticsproductie, onder het handelsmerk Plaxx. Dit maakt het mogelijk waarde te creëren uit moeilijk recyclebaar plastic afval, dat vaak wordt verwijderd door storten, verbranden of exporteren.

Deze overeenkomst betekent een belangrijke stap voor Recycling Technologies, dat de eerste locatie buiten het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt om zijn technologie in heel Europa te demonstreren, testen en implementeren. Dit nieuws volgt op een gezamenlijke verklaring in december 2019 waarin een initiatief wordt aangekondigd met Citeo, Total, Mars en Nestlé om chemische recycling van kunststoffen in Frankrijk te ontwikkelen. Het bedrijf heeft al een fabriek op commerciële schaal in ontwikkeling in Perth, Schotland, gedeeltelijk gefinancierd uit een investering van € 10 miljoen van Neste en Mirova en met een subsidie ​​van Zero Waste Scotland.

Brightlands Chemelot Campus wil een ​​leidende rol spelen bij het implementeren van innovatieve oplossingen om ecologische problemen op te lossen: de Circular Hub strategie. De komst van Recycling Technologies past in die ambitie.