Lees verder
Vandaag (6 december) gaat Green Tech Ventures van start: een nieuw groeiprogramma voor groene start-ups. Zeven succesvolle mkb-ondernemers die iets terug willen doen, gaan de starters op een persoonlijke manier begeleiden en te helpen om door te groeien.
Redactie / Loenen aan de Vecht

Samen hebben de initiatiefnemers meer dan 150 jaar ervaring in succesvol ondernemen. Wat ze gemeenschappelijk hebben is een diepgaande passie en interesse voor alles dat met duurzame energie te maken heeft. Mede-oprichter Adriaan Ackers: “Klimaatverandering is de uitdaging van onze tijd, het is duidelijk dat er nu iets moet gebeuren. En wij als ondernemers geloven als geen ander in de kracht van technologische innovatie. Of dit nu om slimme software of juist hardware gaat, met tech oplossingen kunnen we de gevolgen van klimaatverandering beperken. Daarnaast weten we dat van de 100 bedrijven die in een jaar starten, er over vijf jaar nog maar tien over zijn. Voor ons was het dus een simpele optelsom om met onze ondernemerservaring bij te dragen op dit vlak.”

Commitment

In het groeiprogramma komen alle facetten aan bod die van belang zijn voor het laten groeien van je bedrijf: van het juiste netwerk en business model, tot een strategische business case en sterke marketing en sales. Naast coaching op al deze gebieden door de experts van Green Tech Ventures, zal de start-up ook geholpen worden door middel van financiering uit durfkapitaal. De aanpak kenmerkt zich dan ook door persoonlijk contact, waarbij vertrouwen en verbondenheid hoog in het vaandel staan.

“De kracht van dit groeiprogramma is zo intens, dat een start-up in drie jaar de resultaten zal behalen waar anders tien jaar over wordt gedaan”, voegt Ackers toe. “We selecteren deelnemers omdat we geloven in hun product of dienst, maar ook vooral in hun ondernemerskracht om te willen groeien en impact te maken. Zij krijgen van ons dan ook 100% commitment en hands-on begeleiding. Kom je met de juiste dosis ambitie, dan krijg je dat van ons ervoor terug. En in een dusdanige mate, dat we succes durven te garanderen.”

Ambitieuze start-ups met een product of service voor CO2-reductie of verduurzaming, kunnen zich kosteloos aanmelden. Uit alle aanmeldingen worden minimaal vijf start-ups gekozen om in februari 2023 hun bedrijf te komen pitchen.

Kijk op de website voor meer informatie en aanmelden.

Beeld: de experts van Green Tech Ventures