Lees verder
Dow Benelux uit Terneuzen heeft met de Nederlandse Rijksoverheid en de Provincie Zeeland op 6 december 2022 maatwerkafspraen gemaakt over de toekomstige CO₂-uitstoot en andere duurzaamheidsaspecten.
Redactie / Terneuzen

De belangrijkste uitgangspunten die Dow Benelux door ondertekening van het document onderschrijft zijn:

  • CO₂-reductie: in 2030 1,7 Mton minder CO₂ uitstoot op de Dow Terneuzen locatie. Dit betekent een reductie van 42,5% ten opzichte van onze huidige uitstoot en daarmee 8% van de totale industriedoelstelling uit het coalitieakkoord (gelijk aan 12% van de totale Nederlandse industriedoelstelling zoals opgenomen in het klimaatakkoord van 2030).
  • Circulair en duurzaam watermanagement: Dow zet de volgende stappen op weg naar 100% hergebruik van water. Op dit moment bestaat het waterverbruik al voor 75% uit hergebruikt water en lokaal regenwater.
  • NOx-uitstoot: Dow werkt aan 10% minder NOx (Stikstofoxiden) uitstoot per 2030. In de derde fase van het Path2Zero project verwacht het bedrijf een reductie van ruim 60% te kunnen bereiken ten opzichte van de huidige emissies.
  • Alternatieve grondstoffen: samen met de overheid zet Dow zich in voor het vergroten van de beschikbaarheid van alternatieve grondstoffen zoals pyrolyse-olie uit gerecycleerd afval en synthetische grondstoffen uit externe afvalstromen.

Door chemie te verbinden met wetenschap en duurzame keuzes, wil Dow bijdragen aan het oplossen van de meest dringende problemen, zoals de energie- en klimaatcrisis. Deze afspraken met de overheid zorgen voor een verdere vermindering van de CO₂-uitstoot wat de leefomgeving ten goede komt.

Dow maakt in Terneuzen ruim 800 producten: chemische bouwstenen voor een breed scala aan vloeistoffen, kunststoffen en ander materialen waarmee bijvoorbeeld schoenen, auto’s, smartphones, verf, coatings, zonnebrand, meubels, matrassen en hygiënemiddelen worden gemaakt. Maar ook grondstoffen die andere bedrijven weer toepassen in de energietransitie, zoals voor isolatiematerialen, windturbines en zonnepanelen.

Kijk op de website van Dow Benelux voor meer informatie.

Beeld: Aerovista Luchtfotografie/Shutterstock