Lees verder
Het Italiaanse hernieuwbare chemiebedrijf NextChem gaat in opdracht van Storengy een ontwerpstudie uitvoeren voor een installatie die biomethaan maakt uit afvalhout en teruggewonnen vaste brandstof. De bedoeling is dat NextChem samen met een andere dochteronderneming van de Maire Tecnimont Group eind 2022 een methaanfabriek gaat bouwen in Le Havre, Frankrijk.
Redactie / Milaan

De technologie die in de installatie zal worden gebruikt, is al met succes toegepast in de proeffabriek van Gaya bij Lyon, die eigendom is van ENGIE en die de haalbaarheid van de productie van biomethaan heeft gevalideerd. Dit wordt het eerste commerciële project in zijn soort ter wereld zijn waarbij methaan dat door pyrogassing van afvalhout wordt geproduceerd, in het net wordt geïnjecteerd, waarmee de zogenoemde “tweede generatie biomethaan” van start gaat.

NextChem zal verantwoordelijk zijn voor de engineering en de kostenraming voor de syngaszuivering, de methaneringsinstallatie en de methaanopwaardering van de installatie binnen dit project. Die zal 11.000 ton hernieuwbaar en koolstofarm aardgas (biomethaan) per jaar produceren. Het Franse bedrijf COMESSA verzorgt het ontwerp en de levering van de chemische reactor.

Kijk voor meer informatie op de website van NextChem.

Beeld: Fahkamram/Shutterstock