Lees verder
Biobrandstofproducent Neste heeft begin mei Count Terminal Rotterdam overgenomen om haar groeistrategie in hernieuwbare grondstoffen te versterken. Neste is 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof, geproduceerd uit afval- en restgrondstoffen.
Redactie / Rotterdam

“Deze overname ondersteunt ons streven om een wereldwijd platform voor afval- en restgrondstoffen te bouwen dat gelijke tred kan houden met de groeiende globale vraag naar hernieuwbare producten”, zegt Peter Vanacker, President en CEO van Neste.

Beide bedrijven werkten al langdurig samen in het Rotterdamse havengebied, waarbij Count Terminal duurzaam afval en op reststoffen gebaseerde grondstoffen opslaat, raffineert en mengt. Neste Demeter levert ze vervolgens aan de bioraffinaderij van Neste in Rotterdam, een van de grootste en meest geavanceerde duurzame dieselraffinaderijen ter wereld. Vorig jaar opende Neste, van oorsprong een Fins bedrijf, een nieuw kantoor in Hoofddorp dat dient als de wereldwijde hub voor de groeiende Renewable Aviation business (vliegtuigbrandstof).

Beeld: Neste