Lees verder
Nederland blijft op de 9e plaats op basis van een internationale vergelijking van investeringen in duurzame energie en inzetmogelijkheden.
Redactie / Londen

Sinds 2003 beoordeelt Ernst & Young de aantrekkelijkheid van de markt en wereldwijde markttrends in de tweejaarlijkse Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI), waarin de top 40 landen op dit gebied zijn gerangschikt. De editie van november 2020 laat een glimp zien van hoe de energiesector er in de toekomst uit zou kunnen zien op basis van COVID-19 lockdown-maatregelen, waarbij het teruglopen van de vraag naar energie ertoe leidde dat het aandeel van hernieuwbare energiebronnen in de meeste regio’s enorm toenam.

De VS en het vasteland van China blijven respectievelijk op #1 en #2, terwijl Australië tot dusver zijn hoogste positie heeft bereikt op #3. De enige Europese landen in de Top-10 zijn het VK (een stijging van #6 naar #5), Duitsland (een daling van #5 naar #6), Nederland (blijft op #9) en Spanje (gestegen van #11 naar #10). België is gezakt van de 20e plaats naar #24. Het land met de laagste score is Oostenrijk (#40).

Download voor een volledig overzicht de RECAI top 40 landenranglijst op de EY-website.

Beeld: Oleksii Sidorov/Shutterstock