Lees verder
MKB-bedrijven uit de Biobased Delta maken met innovatieve vezeltechnologie het verschil in de biobased economie. Dat thema wordt verder uitgediept in het Natural Fibertasic evenement, medio april in Bergen op Zoom.
Redactie / Bergen op Zoom

De nadruk bij Natural Fibertastic ligt op het inzetten van (natuur)vezels voor biocomposiet in diverse applicaties, zoals voor de bouw en infra-werken.

Volgens Esther Stapper, die één van de sprekers is op dit evenement, is het doel ook om een doorkijk te geven naar ontwikkelingen in andere sectoren. Praktische cases, uitdagingen en oplossingen binnen de scope van o.a. opschaling, kwaliteit, realisatie en financiering krijgen aandacht in de vorm van presentaties, een natuurvezelmaterialen- en productenmarkt. Ook zijn er mogelijkheden tot matchmaking en is er voldoende ruimte om te netwerken.

Zoomlandviaduct

In Bergen op Zoom zijn natuurvezels eerder toegepast in bijvoorbeeld het Zoomlandviaduct. Dat is onlangs in gebruik genomen als faunapassage over de snelweg A58, maar biedt ook ruimte aan een nieuwe fietsroute richting Roosendaal. Het bestaande betonnen viaduct werd hiervoor volledig opnieuw ingericht. Er zijn houten geleiderails aangebracht en een opvallende façade, bestaand uit groene biobased profielen van in totaal 6 kilometer lengte.

Lees meer over het Zoomlandviaduct en Fibertastic in de nieuwe Agro&Chemie