Lees verder
Voor de zesde keer organiseerde het Natuurvezel Applicatie Centrum samen met Provincie Noord Brabant, Gemeente Bergen op Zoom, Circular Biobased Delta, VanGuard, Rewin West Brabant en Curio in 2022 hét natuurvezel event van het jaar: Natural Fibertastic.
Redactie / Bergen op Zoom

Natuurvezels worden een steeds belangrijkere grondstof voor nieuwe materialen in de wereldwijde transitie. Samen met circulaire materialen en concepten zijn biobased materialen een onderdeel van de oplossing tegen klimaatverandering en grondstoffenschaarste. Circulaire en biobased oplossingen zorgen ervoor dat er minder fossiele grondstoffen moeten worden gedolven. De gehele keten van biogrondstoffen tot applicaties in de bouw-, infra- en verpakkingen sector stond tijdens Natural Fibertastic 2022 in de spotlights.

Aaik Rodenburg wint NFT 2022 award
Cor van Oers wint Oeuvre Award Bergen op Zoom

Twee onderscheidingen werden op deze dag uitgereikt aan ‘oudgedienden’ in de biobased economie.

Cor van Oers, projectleider van de Biobased Innovation Garden (links), won de Oeuvre prijs voor diens rol in het onderzoek naar de geschiktheid van landbouwgewassen voor biobased toepassingen.

De Natural Fibertastic Award 2022 ging naar Aaik Rodenburg (rechts) voor diens rol als pionier en voorvechter van biopolymeren. Beide prijzen werden uitgereikt door Dietmar Lemmens van de gemeente Bergen op Zoom.

Lees binnenkort in Agro&Chemie het verslag van Natural Fibertastic 2022.