Lees verder
Er komen vier nieuwe subsidieregelingen voor mkb’s in Noord-Nederland. Dat meldt het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). De regelingen moeten mkb’s in staat stellen om kansrijker en duurzamer te innoveren.
Nederland

SNN heeft nog geen subsidiebudget bekendgemaakt, maar waarschijnlijk geldt voor deze regelingen een vergelijkbaar budget als in 2016. Van 3 juli tot en met 7 september kunnen mkb’s subsidieaanvragen indienen.

Voorwaarden voor nieuwe subsidies
De vier nieuwe regelingen vallen allemaal binnen het programma van EFRO Noord voor 2014-2020:

  • Tender Valorisatie C 2017 (Ronde 2)
  • Tender Valorisatie D 2017 (Ronde 2)
  • Tender Valorisatie C mkb
  • Tender Valorisatie D mkb.

Het doel van de regelingen is dat mkb-bedrijven, grote bedrijven en kennisinstellingen meer kansrijke innovaties ontwikkelen. Deze innovaties moeten veel economische en duurzame impact hebben in de regio, en zo mogelijk ook daarbuiten. Een project komt in aanmerking als het gaat om kansrijke innovaties met marktpotentie, die omzet en werkgelegenheid leveren. Ondernemers moeten dicht bij marktlancering staan. Dan kunnen ze subsidie krijgen voor het bouwen en testen van een prototype, inclusief de eigen uren die hiervoor nodig zijn.

Subsidiedoelstelling C en D: valorisatie en CO2-reductie

De vier subsidies vallen binnen twee doelstellingen. Projecten binnen doelstelling C richten zich op meer innovatie en valorisatie binnen geformuleerde Noord-Nederlandse uitdagingen. Projecten binnen doelstelling D richten zich op innovaties die bijdragen aan CO2-reductie in Noord-Nederland. Voor deze twee regelingen komen ook kennisinstellingen en grotere bedrijven in aanmerking, maar ligt de nadruk wel op het stimuleren van het mkb: Tender Valorisatie C 2017 (Ronde 2) en Tender Valorisatie D 2017 (Ronde 2). Voor de andere twee regelingen komt echt alleen het mkb in aanmerking om daadwerkelijk subsidie te ontvangen.

Samenwerking met MIT voor twee regelingen

Twee van de nieuwe subsidieregelingen worden gecofinancierd vanuit de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT-regeling): Tender Valorisatie C mkb en Tender Valorisatie D mkb. Dat betekent dat u alleen kans maakt op deze subsidies als uw project óók bijdraagt aan een van de doelstellingen van MIT. U kunt deze subsidies alleen aanvragen als u als mkb samenwerkt met andere mkb’s.