Lees verder
De hoge elektriciteitsprijzen van de afgelopen maanden hebben gevolgen voor ondernemers die over 2021 SDE subsidie ontvangen. Mogelijk wordt het subsidiebedrag naar beneden bijgesteld, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Redactie / Den Haag

Ondernemers ontvangen ieder jaar een voorschot op SDE subsidie, die duurzame energieproductie en klimaattransitie stimuleert. Dit voorschot is gebaseerd op de jaarlijks vastgestelde, gemiddelde marktwaarde voor elektriciteit. Is de marktwaarde hoog, dan daalt de subsidie. Die is namelijk gebaseerd op het ondersteunen van de onrendabele top tussen de kostprijs van de gesubsidieerde duurzame techniek en de marktwaarde van elektriciteit. Hoe hoger die marktwaarde, hoe kleiner het verschil en dus hoe lager het subsidiebedrag.

De trend van hoge elektriciteitsprijzen van de afgelopen maanden zet waarschijnlijk door. De verwachting is dan ook dat veel ondernemers hierdoor te veel subsidie ontvangen. Dit kan leiden tot een negatieve bijstelling. Ondernemers voor wie dit geldt, ontvangen hierover bericht voor 1 oktober 2021.

Meer informatie is te vinden op de website van RVO.

Beeld: T3/Shutterstock