Lees verder
"Als we het in Nederland over klimaat hebben, gaat het meestal over de energietransitie. De materialentransitie is minstens zo belangrijk. We moeten minder afhankelijk worden van fossiele grondstoffen en dat gaat alleen maar door een meer circulaire economie en biobased grondstoffen."
Redactie / Den Haag

Dat zegt Diana Visser, senior director Sustainability bij Corbion in een filmpje op Instagram dat is gemaakt voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, in het kader van ‘Nederland gaat voor groen.’ Visser verstelt in het filmpje hoe suiker als natuurlijke grondstof kan worden gebruikt voor een heleboel producten.

Corbion komt voort uit de suikerbietenindustrie. Vroeger maakte het onder de naam CSM (Centrale Suiker Maatschappij) vooral suiker en bakkerijproducten. Tegenwoordig maakt het van hernieuwbare grondstoffen duurzame producten met veel bredere toepassingen: van duurzaam visvoer en ingrediënten die de houdbaarheid van voeding verlengen tot biochemicaliën en biologisch afbreekbare plastics voor 3D printen en voor de medische industrie. Zo draagt Corbion bij aan een circulaire economie en het verminderen van CO2-uitstoot.

Bekijk het filmpje op Instagram.