Lees verder
Komende zondag (13 januari) staat de 'Bioplasticstraat' van het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) bij kinderboerderij Wolfslaar in Breda. Basisschoolkinderen (8 t/m 12 jaar) ontdekken daar onder de microscoop in welk plantmateriaal zetmeel zit en mogen zelf bioplastic maken uit aardappelen. Het evenement in is onderdeel van de Week van de Circulaire Economie.
Redactie / Breda

Het CoE BBE heeft de bioplasticstraat ontwikkeld als eerste onderwijsmodule van het project Groene Groei. Dat is opgezet om kinderen van 8 tot 18 jaar kennis te laten maken met de biobased wereld van de toekomst. In het project worden diverse interactieve vormen van onderwijsmaterialen ontwikkeld.

De bioplasticstraat is één van de eerste modules. Scholen kunnen hem inlenen, waarna techniekdocenten er zelf mee aan de slag kunnen. Ook een biokleurenstraat en biomyceliumstraat zijn in ontwikkeling. In oktober vorig jaar werd de bioplasticstraat succesvol in het Italiaans vertaald en ingezet tijdens de uitvindersbeurs Makers Fair in Rome.

Meer informatie over het inlenen van de bioplasticstraat is op te vragen bij het CoE BBE. Ouders die hun kinderen willen aanmelden voor de workshop in Breda, kunnen zich aanmelden via de website van het Wolfslaar.