Lees verder
De Gouden KIEM-competitie richt zich op jonge bedrijven die hun oorsprong vinden in de resultaten van universitair onderzoek, in het chemische domein. Met de Gouden KIEM-competitie willen het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen, de Topsector Chemie en InnovatieLink deze jonge bedrijvigheid zichtbaar maken en het meest bijzondere voorbeeld daarvan belonen.
Redactie / Arnhem

Jonge bedrijven worden uitgenodigd zichzelf te nomineren, daarbij gesteund door een decaan van een faculteit die onderdak biedt aan chemische en/of moleculaire onderzoeksgroepen.
De prijs bedraagt € 25.000 voor het winnende team bestaande uit een start-up en een kennisinstelling, o.a. te besteden aan een KIEM-project. De prijs wordt uitgereikt tijdens CHAINS, de chemie brede conferentie die op 5-7 december 2017 wordt gehouden in Veldhoven.

In 2016 werd de prijs gewonnen door TUSTI. Deze chemische start-up is er in geslaagd om van vette plastic verpakkingen, zoals lege margarinekuipjes, kaasverpakkingen en bakken afgewerkt frituurvet, weer schone kunststof snippers te maken.

Nomineren kan tot en met dinsdag 3 oktober 2017.

Bekijk voor meer informatie de website van de KIEM-competitie.