Lees verder
Startups in het werkveld van de Topsector Chemie kunnen zich aanmelden voor de Gouden KIEM 2018, de prijs voor de beste samenwerking in de chemie tussen een startup en een kennisinstelling.
Redactie / Veldhoven

In de Topsector Chemie bruist het van nieuwe bedrijfjes (start-ups) die resultaten van wetenschappelijk onderzoek omzetten in commerciële producten en diensten. Zij vormen een vitale schakel tussen het valoriseren van (academische) kennis en het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, voedsel, energie, transport en hulpbronnen, grondstoffen en milieu. Daarmee dragen deze bedrijfjes bij aan de versterking van de economische structuur van de Topsector Chemie en van Nederland.

Met de Gouden Kiem Competitie 2018 willen het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen en Topsector Chemie deze jonge bedrijvigheid zichtbaar maken. Jonge bedrijven/kennisinstellingen die hun oorsprong vinden in de resultaten van universitair onderzoek in het chemische domein, worden daarom opgeroepen zichzelf te nomineren. Daarbij kan het gaan om chemische en/of moleculaire wetenschappen, inclusief multidisciplinaire overgangen naar bijvoorbeeld de fysica en levenswetenschappen. Een molecuul of een moleculair proces staat centraal.

Voorwaarde is dat de nominatie wordt ondersteund door een decaan van een faculteit die onderdak biedt aan chemische en/of moleculaire onderzoeksgroepen. De meest bijzondere inzending wordt beloond met een prijzenpakket van € 25.000 en publiciteit.

Aanmelden voor de competitie kan tot dinsdag 2 oktober 2018, 14:00 uur. De winnaar wordt bekend gemaakt op de conferentie NWO Chains 2018 in Veldhoven.