Lees verder
Nederland Circulair! organiseert in samenwerking met het Rijksbrede Programma Circulaire Economie de Circular Awards 2019. Inschrijven kan tot en met 25 november 2018.
Redactie / Den Haag

De Circular Awards is een zoektocht naar de meest iconische circulaire projecten, producten of ondernemingen die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Kenmerken

Kenmerken van een iconisch circulair project zijn circulariteit (op het vlak van product, technologie én businessmodel; maximale herbruikbaarheid, minimale waardevernietiging van grondstoffen en materialen), schaalbaarheid (grote potentiële impact; opschaalbaar naar rest van Nederland en daarbuiten), samenwerking (projecten op regio-, sector-, ketenniveau; samenwerking tussen bedrijven en organisaties uit allerlei disciplines) en een financieel gezond businessmodel (geen structurele behoefte aan subsidie).

Vijf categorieën

De Circular Awards worden uitgereikt in vijf categorieën, gekoppeld aan de vijf tafels van het Grondstoffenakkoord: consumptiegoederen, kunststoffen, biomassa & voedsel, maakindustrie en bouw. Zowel projecten, producten, diensten als gehele ondernemingen komen in aanmerking. De inschrijving is nog geopend tot en met 25 november 2018. Finalisten worden bekend gemaakt op 17 december. Tijdens de week van de circulaire economie, 14 tot 18 januari, vindt de finale plaats.