Lees verder
INEOS Olefins & Polymers Europe en Plastic Energy hebben een Memorandum Of Understanding aangekondigd om 100.000 ton chemisch gerecycleerde grondstoffen per jaar te produceren uit kunststofafval. Dit zal het grootste gebruik van Plastic Energy-technologie op de markt tot nu toe zijn.
Redactie / Keulen

Plastic Energy’s gepatenteerde Thermal Anaerobic Conversion (TAC™) recyclingtechnologie zal moeilijk te recyclen kunststofafval dat anders bestemd is voor verbranding of storting, omzetten in een waardevolle grondstof: TACOIL™. Dit is een circulaire vervanging voor fossiele nafta die kan worden gebruikt om polymeren van maagdelijke kwaliteit te maken en essentiële plastic voorwerpen te produceren die voldoen aan de eisen van veeleisende toepassingen in contact met levensmiddelen en medische toepassingen.

TACOIL is al met succes omgezet in polymeren van maagdelijke kwaliteit door de INEOS-kraker in het Duitse Keulen, waar ook de nieuwe 100kton-fabriek zal worden gevestigd. Het werd door geselecteerde klanten en merken gebruikt om de levensvatbaarheid van en de vraag naar materialen uit geavanceerde recycling aan te tonen. De productie is gepland voor eind 2026.

Rob Ingram, CEO van INEOS O&P Europe North, zei: “Geavanceerde recycling moet op schaal gebeuren om het proces ecologisch en commercieel levensvatbaar te maken. Ik ben dan ook verheugd om samen met Plastic Energy deze eerste stap te zetten om dat soort capaciteit vanaf dag één op te bouwen.”

Kijk voor meer informatie op de websites van Plastic Energy en INEOS.

Afbeelding: Plastic Energy/YouTube